Ez a spagetti kivételesen nem paradicsomosan készül. A csirkés és tejszínes-sajtos ízesítéssel csodálatosan összhangba hozott tészta igazi nyári csemege, megfőzhető akár minden nap. Pár alapanyagból gyorsan összehozható, garantáltan a család egyik kedvenc ebédje lesz!
Előkészület: 15 perc. Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- ¼ csésze vaj
- ¼ csésze liszt
- 2/3 csésze csirke húsleves
- ½ csésze alacsony vagy közepes zsírtartalmú tejszín
- ½ csésze tejföl
- 1 csésze parmezán reszelt sajt
- ¼ csésze száraz fehérbor, almalé vagy ¼ csésze fehér szőlőlé
- 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- ½ teáskanál száraz mustár
- só, bors, ízlés szerint
- 3 csésze főtt csirkemell felkockázva
- 8 dkg főtt spagetti
- 2 teáskanál őrölt paprika
- A díszítéshez:
- kevés parmezán sajt
- apróra vágott friss petrezselyem
Csirke spagetti tejszínnel és parmezánnal recept
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, óvatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük. Amikor a lisztes-vajas keverék kezd besűrűsödni, a húslevessel meglocsoljuk. Ezt követően egyenként adagoljuk a tejszínt, a tejfölt, a parmezán sajtot, a bort, a fokhagymát, a citromlét, a száraz mustárt, sót és a borsot. Közepes lángon kevergetjük, míg az ízek összeérnek és sűrű mártást nem kapunk.
A fehér mártásos csirkét és a kifőzött spagetti tésztát alaposan, de óvatosan, hogy a tészta ne törjön, keverjük össze. Tegyük az egészet egy tepsibe, szórjuk meg a paprikával és a maradék parmezán sajttal, majd toljuk a sütőbe. 30 percen keresztül, pirulásig 180 °C-on süssük készre. Meghintjük petrezselyemmel és már tálalható is!
Comments
Loading…