in

Borsos tokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús (de csinálhatjuk sertés combból is)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dkg zsír
  • fél fej fokhagyma
  • 5 dkg paradicsom püré
  • 1 dl fehér bor
  • só, bors

Recept:

A húst csíkokra vágom, megmosom és lecsurgatom. A hagymát megpucolom és finomra vágom . A hagymát zsíron aranysárgára pirítom. Beleteszem a húst és erős tűzön, néhány percig párolom. Megsózom, megborsozom és fokhagymát adok hozzá, majd lassú tűzön megpuhítom a húst. Főzés közben paradicsompürét és fehérbort öntök hozzá. Amikor teljesen megpuhult a hús, párolt rizzsel, vagy törtburgonyával tálalom.

Elkészítési idő: Másfél óra

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Rakott metélt

Zöldséges-húsús tészta