Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5-6 ek liszt
- 3 dkg vaj
- citrom, só, zsír,
- 1 cs réteslap
- 5 dl tejföl
- 3 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
1 tojásból a liszttel, víz nélkül tésztát gyúrunk. Vastag finommetéltet vágunk belőle, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha leszűrtük akkor az olvasztott vajjal összekeverjük. Villával áttörjük a túrót. A 4 tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lereszelt citromhéját, mazsolát, kevés sót, az áttört túrót a tejfölt és a kifőzött tésztát, majd a tojások keményre vert habját is. Egy tepsit kizsírozunk vagy vajazunk és az aljába 3-4 réteslapot teszünk, amit forró vajjal meglocslunk. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta, és lefedem 3-4 réteslappal. Majd a tetejét is meglocsolom olvaszott vajjal.Közepesen forró sütőben kb 30-40 perc alatt világosbarnára sütjük.
Az elkészítése kb három órát vesz igénybe.
Comments
Loading…