in

Vargabéles

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5-6 ek liszt
  • 3 dkg vaj
  • citrom, só, zsír,
  • 1 cs réteslap
  • 5 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

1 tojásból a liszttel, víz nélkül tésztát gyúrunk. Vastag finommetéltet vágunk belőle, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha leszűrtük akkor az olvasztott vajjal összekeverjük.  Villával áttörjük a túrót. A 4 tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lereszelt citromhéját, mazsolát, kevés sót, az áttört túrót a tejfölt és a kifőzött tésztát, majd a tojások keményre vert habját is. Egy tepsit kizsírozunk vagy vajazunk és az aljába 3-4 réteslapot teszünk, amit forró vajjal meglocslunk. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta, és lefedem 3-4 réteslappal. Majd a tetejét is meglocsolom olvaszott vajjal.Közepesen forró sütőben kb 30-40 perc alatt világosbarnára sütjük.

Az elkészítése kb három órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Csokis fánk

Bélszíntokány Sztroganov módra