in

Teljes kiőrlésű mogyoróvajas sütemény

Valljuk be, hogy a sütemények nagy kísértést jelentenek mindannyiunk számára. Legtöbben bármikor be tudnánk falni néhány darab kekszet, habár tudjuk, hogy a szervezetünk és a súlyunk számára nem éppen a legelőnyösebb.

Ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani az édességről, akkor készíthetünk olyan receptek alapján is, melyek alacsonyabb cukortartalommal és teljes kiőrlésű liszttel dolgoznak.

Ilyen ez a csodás mogyoróvajas süti is, mely egészségesen elégíti ki a finomságok utáni vágyainkat.

Hozzávalók:

Csokoládészóráshoz (opcionális):

  • 45 g ét- vagy közepesen édes csokoládé chips
  • 1 kiskanál krémes mogyoróvaj

Teljes kiőrlésű mogyoróvajas sütemény recept

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Béleljünk ki egy kb. 20 cm-es tepsit sütőpapírral. Ügyeljünk arra, hogy valamennyivel nagyobb legyen a sütőpapírunk, mint a tepsink alja, hogy ezáltal könnyebben tudjuk belőle eltávolítani a süteményt.

Keverjük össze egy nagyobb edényben a mogyoróvajat, az olajt és a barna cukrot. Keverjük addig, amíg teljesen egynemű masszát nem kapunk. Keverjük bele a tejet és a vaníliát. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a sütőport is. Teljesen vegyítsük el a hozzávalókat. Eközben használjuk szabadon a kezünket, hiszen a tészta elég sűrű lesz.
Öntsük át a tésztát a tepsinkre, és egyengessük el benne, hogy ne maradjanak üres helyek vagy lyukak. Ehhez használjunk spatulát. A tetejét szórjuk meg a földimogyoróval és a csokoládé chipsszel, majd finoman nyomkodjuk bele azokat a tésztába.

Süssük 20-25 percig, vagy addig, amíg a tészta szélei éppen csak elkezdenek barnulni. A teteje nagyon puhának fog tűnni. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni (legalább 3 óráig, de akár egy egész éjszakán át is), mielőtt szeletelni kezdenénk.

Ha le szeretnénk csöpögtetni/szórni/önteni csokoládémázzal is, akkor olvasszuk egybe a mogyoróvajat és a csokoládé chipset, majd ezt a folyadékot már csorgathatjuk is a süteményünkre.

sallysbakingaddiction.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Csirkeszeletes szendvics sült paradicsommal

Sajtos krumplipüré