Az Amerikában oly népszerű reggeli, a palacsinta nálunk is igen gyakran fogyasztott étek. Habár sokszor inkább desszertként vagy akár ebédként kerül az asztalunkra.
Mindazonáltal a palacsintának számos variációját ismerjük, melyek szinte mindegyike mennyei. Így van ez a német palacsintával is, mely elkészítése tekintetében azonban különbözik a többitől. Ugyanis sütőben kell elkészíteni. A végeredmény pedig egy aranyló, meleg, felpuffadt palacsinta, melynek az előkészületei mindössze 5 percet vesznek igénybe.
A végén pedig tálalható porcukorral, sziruppal, friss gyümölcsökkel, vagy amivel épp a kedvünk tartja.
Hozzávalók:
Sütőben sült német palacsinta recept
Melegítsük elő a sütőt 230 Celsius fokra. Vegyünk elő egy közepes méretű tálat, és keverjük össze benne a tojásokat, a tejet, két kanál olvasztott vajat, a sót és a cukrot.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük jól el. Legyünk óvatosak, nehogy túlverjük a keveréket.
Vegyünk egy 22-28 cm-es átmérőjű hőálló serpenyőt, vagy egy kb. 22 x 33 cm-es tepsit, és tegyük a közepére a megmaradt egy kanál olvasztott vajat.
Öntsük a palacsintatésztánkat a választott edénybe, és süssük 12-18 percig, vagy amíg a szélei barnulni nem kezdenek.
Comments
Loading…