Sült Brie málnadzsemmel

A Brie igazi francia csemege, amiről Talleyrand is azt mondta egykor, hogy a sajtok királya. Leveles tésztába csomagolva, dzsemmel töltve nemcsak finom, de mutatós előétel is. Javasolható ünnepi alkalmakkor, ha társasági összejövetelre készülve valami ütős desszert szükséges.

Hozzávalók:

  • 1 nagy leves tészta vagy 1 csomag mélyhűtött kifli
  • 1 kerek vagy háromszög alakú Brie sajt (francia fehérpenészes lágysajt)
  • málnadzsem vagy más édes lekvár
  • barna cukor
  • ¼ csésze juharszirup

A Sült Brie málnadzsemmel recept elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A Brie sajtról a külső kéreg, igény szerint levágható, de nem fontos, mivel ehető. Csomagoljuk ki és tegyük oldalra.

2. Megfelelő tepsit készítsünk el a sütéshez. Nyújtsuk ki a leveles tésztát vagy vágjuk fel a kifliket két részre és helyezzük el a Brie sajtot a szabad felületen.

3. A brie sajtra öntsük a málnadzsemet, kenjük el rajta egyenletesen, majd hajtsuk rá a tésztát. A fölösleges darabokat nyugodtan levághatjuk. Juharsziruppal és a barnacukorral szórjuk meg tetejét.

4. Az előkészített süteményt betoljuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha kész, legalább 10 percig pihentetjük tálalás előtt.

Sós keksszel, almával kínálható. Kiváló rágcsálnivaló, akár hétköznapokra is. Jó étvágyat hozzá!

simplyrecipes.com