in

Sült Brie málnadzsemmel

A Brie igazi francia csemege, amiről Talleyrand is azt mondta egykor, hogy a sajtok királya. Leveles tésztába csomagolva, dzsemmel töltve nemcsak finom, de mutatós előétel is. Javasolható ünnepi alkalmakkor, ha társasági összejövetelre készülve valami ütős desszert szükséges.

Hozzávalók:

  • 1 nagy leves tészta vagy 1 csomag mélyhűtött kifli
  • 1 kerek vagy háromszög alakú Brie sajt (francia fehérpenészes lágysajt)
  • málnadzsem vagy más édes lekvár
  • barna cukor
  • ¼ csésze juharszirup

A Sült Brie málnadzsemmel recept elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A Brie sajtról a külső kéreg, igény szerint levágható, de nem fontos, mivel ehető. Csomagoljuk ki és tegyük oldalra.

2. Megfelelő tepsit készítsünk el a sütéshez. Nyújtsuk ki a leveles tésztát vagy vágjuk fel a kifliket két részre és helyezzük el a Brie sajtot a szabad felületen.

3. A brie sajtra öntsük a málnadzsemet, kenjük el rajta egyenletesen, majd hajtsuk rá a tésztát. A fölösleges darabokat nyugodtan levághatjuk. Juharsziruppal és a barnacukorral szórjuk meg tetejét.

4. Az előkészített süteményt betoljuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha kész, legalább 10 percig pihentetjük tálalás előtt.

Sós keksszel, almával kínálható. Kiváló rágcsálnivaló, akár hétköznapokra is. Jó étvágyat hozzá!

simplyrecipes.com

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Málnás-csokis finomság

Albondigas leves mentával