A Brie igazi francia csemege, amiről Talleyrand is azt mondta egykor, hogy a sajtok királya. Leveles tésztába csomagolva, dzsemmel töltve nemcsak finom, de mutatós előétel is. Javasolható ünnepi alkalmakkor, ha társasági összejövetelre készülve valami ütős desszert szükséges.
Hozzávalók:
- 1 nagy leves tészta vagy 1 csomag mélyhűtött kifli
- 1 kerek vagy háromszög alakú Brie sajt (francia fehérpenészes lágysajt)
- málnadzsem vagy más édes lekvár
- barna cukor
- ¼ csésze juharszirup
A Sült Brie málnadzsemmel recept elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A Brie sajtról a külső kéreg, igény szerint levágható, de nem fontos, mivel ehető. Csomagoljuk ki és tegyük oldalra.
2. Megfelelő tepsit készítsünk el a sütéshez. Nyújtsuk ki a leveles tésztát vagy vágjuk fel a kifliket két részre és helyezzük el a Brie sajtot a szabad felületen.
3. A brie sajtra öntsük a málnadzsemet, kenjük el rajta egyenletesen, majd hajtsuk rá a tésztát. A fölösleges darabokat nyugodtan levághatjuk. Juharsziruppal és a barnacukorral szórjuk meg tetejét.
4. Az előkészített süteményt betoljuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha kész, legalább 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
Sós keksszel, almával kínálható. Kiváló rágcsálnivaló, akár hétköznapokra is. Jó étvágyat hozzá!
Comments
Loading…