in

Méteres kalács

Hozzávalók:
6 tojás,40dkg cukor,1dl olaj,1dl meleg víz
1 sütőpor,40dkg liszt,3 csapott evőkanál kakaó.
Krém:20dkg cukor,15dkg vaj,4 kanál rum,1 puncs pudingpor,amiből krémet főzünk.
Máz:4 kanál kakaó,7kanál cukor,4 kanál tej,10 dkg vaj
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral,az olajjal,a vízzel.
Hozzáadjuk a sütőport,a lisztet és a tojások felvert habját.
Két részre osztjuk,és az egyikhez hozzá keverünk 3csapott evőkanál kakaót,2 evőkanál olajat és 2 evőkanál meleg vizet.
Őzgerinc formába töltjük és lassú tűznél sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük és a váltva egymás mellé rakjuk,közé krémet teszünk.
Amikor készen van,elkészítjük a mázat és leöntjük vele.
Nagyon sok legyen rajta a máz,úgy,hogy végig folyjon az oldalán.
Ferdén szeleteljük!

What do you think?

Comments

Loading…

0

Göngyölt hús

Tejszínes csirkemell