Hozzávalók:
- 2 cs réteslap
- 3-4 nagy alma
- 30-40 dkg meggy
- 15 dkg zsír
- 5 ek cukor
- 8 dkg darált dió
- 6-7 ek zsemlemorzsa
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A réteslapokat egy-egy , kissé nyirkos konyharuhára terítjük.Aki nagyon profi készítheti maga a lapokat is. Meglocsoljuk őket az olvasztott zsírral vagyí akár olajjal is, majd az egyik lapra a meghámozott, lereszelt almát, a másikra a jól lecsöpögtetett meggybefőttet, vagy akár friss meggyet is tehetünk. Meghintem őket a darált dióval összekevert cukorral, zsemlemorzsával és végül egy kevés olvasztott zsírralvagy olajjal. Ezután a konyharuha egyik oldalát, két kézzel megfogva, a ruha segítségével jó szorosan feltekerjük. A réteseket kizsírozott tepsiben, közepesen fórró sütőben kb 25-30 pera alatt megsütjük. Tálalás előtt porcukoral is meghinthetjük.
Az elkészítése kb 45 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…