in

Meggyes és almás rétes

Hozzávalók:

Elkészítése:

A réteslapokat egy-egy , kissé nyirkos konyharuhára terítjük.Aki nagyon profi készítheti maga a lapokat is. Meglocsoljuk őket az olvasztott zsírral vagyí akár olajjal is, majd az egyik lapra a meghámozott, lereszelt almát, a másikra a jól lecsöpögtetett meggybefőttet, vagy akár friss meggyet is tehetünk. Meghintem őket a darált dióval összekevert cukorral, zsemlemorzsával és végül egy kevés olvasztott zsírralvagy olajjal. Ezután a konyharuha egyik oldalát, két kézzel megfogva, a ruha segítségével jó szorosan feltekerjük. A réteseket kizsírozott tepsiben, közepesen fórró sütőben kb 25-30 pera alatt megsütjük. Tálalás előtt porcukoral is meghinthetjük.

Az elkészítése kb 45 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Zöldséges-húsús tészta

Gyümölcsös csirketokány