in

Két-hozzávalós csokoládé mousse

A csokoládé kedvelőinek kihagyhatatlan ez a csokoládé mousse recept, főleg, ha kevesebb hozzávalóból dolgoznának. Ezáltal nagyszerű ötlet ez az édesség finom desszert gyanánt akkor is, ha éppen alig van otthon valami.

Megjegyzendő, hogy a recept nyers tojással dolgozik, így gyenge immunrendszerű, várandós kismamák és gyerekek számára nem feltétlenül ajánlott.

Hozzávalók:

  • 200-220 g csokoládé (amilyet szeretnénk, lehet étcsokoládé, de attól édesebb is)
  • 4 nagyobb tojás (a sárgája és a fehérje rész egymástól elkülönítve)
  • 1-2 evőkanál cukor (attól függően, hogy milyen csokoládét használunk, akár ki is hagyható)

Két-hozzávalós csokoládé mousse recept

Olvasszuk fel a már felaprított vagy összetördelt csokoládét egy hőálló edényben forró vízgőz felett. Eközben ügyeljünk arra, hogy az edény ne érintkezzen a vízzel. Ha nem szeretnénk vele bajlódni, akkor akár mikrohullámú sütőt is használhatunk a felolvasztáshoz.

Miközben a csokoládé olvad, elkezdhetjük a tojásfehérje felverését. Egy elektromos kézimixer segítségével addig verjük, míg szépen fel nem jön, ekkor adjuk hozzá a cukrot (ha használunk), és mixereljük tovább, míg egyenletes masszát nem kapunk. Figyeljünk arra, hogy ne verjük túl.

Egy másik edényben verjük fel a tojássárgáját is, majd lassan keverjük hozzá a forró csokoládéhoz. Finoman adjuk hozzá a fehérjét is a csokoládés keverékhez egy szilikon spatula segítségével. Ezt igyekezzünk minél lassabban csinálni, ameddig a massza teljesen homogénné nem változik.

Osszuk szét az így kapott masszát poharakba, majd tegyük hidegre egy éjszakára. Fogyasztás előtt hagyjuk, hogy a csokoládé mousse szoba-hőmérsékletűvé váljon.

manilaspoon.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Gombás és póréhagymás rizottó

A tökéletes gofrikészítés titka!