in

Kekszes-almás fordított torta

Egyszerű, könnyen elkészíthető recept, mely fél óra alatt készen áll a felszolgálásra. A Kekszes-almás fordított torta, minden vendég vagy családtag kedvence lehet, hiszen nagyon ízletes.

Kekszes almás fordított torta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • fél csésze barna cukor
  • 3-4 darab alma
  • 1 csésze liszt
  • háromnegyed csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipetnyi
  • fél teáskanál fahéj
  • 5 evőkanál sótlan vaj, kockákra vágva
  • fél csésze joghurt

Kekszes almás fordított torta1

Kekszes almás fordított torta2

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez olvassza meg a sütővajat. Miután megolvadt adja hozzá a barna cukrot, egy kevés ideig kavargassa, majd vegye le a tűzhelyről. Tegye ezt a masszát a tortaformába és egyenletesen ossza el, ez után helyezze rá a kimagvazott és szeletekre felvágott almákat.

Ezt követően neki kezdhet a keksz alapú tortalap elkészítéséhez is. Keverje össze a lisztet a kristálycukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, ez után adja hozzá a vajat, majd a joghurtot és keverje jól össze.

Végül a keverék masszát öntse rá az almákra, tegye be a sütőbe körülbelül 25-30 percre és hidegen tálalja.

Forrás: cookincanuck.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Tojás hóember

Lasagne paradicsommal és ricottával