Egyszerű, könnyen elkészíthető recept, mely fél óra alatt készen áll a felszolgálásra. A Kekszes-almás fordított torta, minden vendég vagy családtag kedvence lehet, hiszen nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- háromnegyed csésze kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- egy csipetnyi só
- fél teáskanál fahéj
- 5 evőkanál sótlan vaj, kockákra vágva
- fél csésze joghurt
Elkészítés:
A töltelék elkészítéséhez olvassza meg a sütővajat. Miután megolvadt adja hozzá a barna cukrot, egy kevés ideig kavargassa, majd vegye le a tűzhelyről. Tegye ezt a masszát a tortaformába és egyenletesen ossza el, ez után helyezze rá a kimagvazott és szeletekre felvágott almákat.
Ezt követően neki kezdhet a keksz alapú tortalap elkészítéséhez is. Keverje össze a lisztet a kristálycukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, ez után adja hozzá a vajat, majd a joghurtot és keverje jól össze.
Végül a keverék masszát öntse rá az almákra, tegye be a sütőbe körülbelül 25-30 percre és hidegen tálalja.
Forrás: cookincanuck.com
Comments
Loading…