Igazi nyári édesség, nemcsak mutatós, de rendkívül finom és laktató. Édesszájúak számára nem kérdés, hogy gyakran fogják elkészíteni, nemcsak ünnepek alkalmával.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Hozzávalók 8 személyre:
- fél csésze barna cukor
- 1/4 csésze vaj
- 1/4 teáskanál fahéj
- 4 nagy érett banán, szeletelve
- 1 csésze kristálycukor
- 1/3 csésze liszt
- 2 nagy tojás
- 2 csésze tej
- 4 nagy tojás, elválasztva
- 2 teáskanál vanília
- 48 db vaníliás ostya
Karamellizált banán puding recept
A desszert elkészítésének első lépése, hogy az első három hozzávalót – a vajat, a barna cukrot, fahéjat – egy serpenyőben karamellizáljuk, közepes lángon 2-3 percig kavargatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt banánt, amit tovább 2 percig forgatunk edényünkben.
Habverővel felverjük a kristálycukrot a 2 tojással és elkeverjük az átszitált liszttel. Hozzáadjuk még a 4 tojás sárgáját is, majd beletesszük egy nagy serpenyőbe. Közepes lángon kavargatjuk benne 8-10 percig, amíg puding állagú nem lesz. Ha kész, a keverékbe beletesszük a vaníliát.
Előkészítjük a tálaláshoz az üvegpoharakat és rétegezzük a hozzávalókat. Az első réteg banán, erre jön a pudingunk, majd az ostya. Közben a 4 tojásfehérjét a maradék cukorral elektromos habverővel felverjük. Nyomózsákba belehelyezve kinyomjuk egy tepsibe és 300 fokon sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kapott habcsókot ráhelyezzük az üvegpoharak tetejére. A rétegezést addig folytatjuk, amíg mind a 8 pohár megtelik.
Comments
Loading…