Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 18 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2-3 ek tejföl
- ízlés szerinti kapor
- 2 dkg zsír
- só, 1 ek búzadara, 1 dkg élesztő, vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és a liszttel összekeverjük és meleg helyen megkelesztjük. A gyúródeszkán a lisztbe beleöntjük a kovászt, hozzákeverjük a maradék langyos tejhez kevert 2 ek cukrot, sót, 1 tojás sárgáját és a megolvasztott vajat.Az egészet jól összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztezett edénybe téve letakarjuk és megkelesztjük. Közben a túrót 1 tojás sárgájával a búzadarával, tejföllel, vaníliás cukorral és a finomra vágott kaporral jól összekeverem. A megkelt tésztát kinyújtjuk és kizsírozott/vajazott trpsibe tesszük és a tölteléket rákenjük. Forró (kb 200 fokos) sütőben 35-45 perc alatt megsütjük.
Az elkészítése kb 90 percet vesz igénybe.
Comments
Loading…