in

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és a liszttel összekeverjük és meleg helyen megkelesztjük. A gyúródeszkán a lisztbe beleöntjük a kovászt, hozzákeverjük a maradék langyos tejhez kevert 2 ek cukrot, sót, 1 tojás sárgáját és a megolvasztott vajat.Az egészet jól összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztezett edénybe téve letakarjuk és megkelesztjük. Közben a túrót 1 tojás sárgájával a búzadarával, tejföllel, vaníliás cukorral és a finomra vágott kaporral jól összekeverem. A megkelt tésztát kinyújtjuk és kizsírozott/vajazott trpsibe tesszük és a tölteléket rákenjük. Forró (kb 200 fokos) sütőben 35-45 perc alatt megsütjük.

Az elkészítése kb 90 percet vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Marhafelsál naranccsal

Tárkonyos csirkegombóc