Hozzávalók:
- 10 palacsinta
- 20 dkg ribizke dzsem
- 15 dkg darált dió
- fél deci rum
- 1 csomag mazsola
- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 2-3 fürt ribizke
Elkészítése:
Megsütjük a palacsintákat és egy jénai tálba a következő módon rakjuk be. Egy réteg palacsinta, megkenve ribizlidzsemmel, meghintve porcukorral és dióval. Még egy réteg palacsinta, amire rumba áztatott mazsola kerül. És ezt így ismétlem amíg van palacsintám. A tetejét bevontom keményre vert, cukrozott tojásfehérjével, és ribizkeszemekkel ízesítem. Nagyon forró sütőben 10-12 percig sütöm. Amikor kihűlt tortaszerűen szeletekre vágom.
Elkészítési idő: fél óra
Comments
Loading…