in

Ínyenc rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 palacsinta
  • 20 dkg ribizke dzsem
  • 15 dkg darált dió
  • fél deci rum
  • 1 csomag mazsola
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2-3 fürt ribizke

Elkészítése:

Megsütjük a palacsintákat és egy jénai tálba a következő módon rakjuk be. Egy réteg palacsinta, megkenve ribizlidzsemmel, meghintve porcukorral és dióval. Még egy réteg palacsinta, amire rumba áztatott mazsola kerül. És ezt így ismétlem amíg van palacsintám. A tetejét bevontom keményre vert, cukrozott tojásfehérjével, és ribizkeszemekkel ízesítem. Nagyon forró sütőben 10-12 percig sütöm.  Amikor kihűlt tortaszerűen szeletekre vágom.

Elkészítési idő: fél óra

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Rákóczi-rostélyos

Kolbászos lebbencs