in

Házi citromtorta Kozma Eszter módra

Ezt a fantasztikusan finom házi citromtorta receptet egyik csoport társunk töltötte fel a Gasztrocsoport közösségünkbe.

Nemcsak finom, de gusztusos is és remek desszertnek bizonyul, ha vendégeket várunk vagy családtagjainkat lepnénk meg valami finomsággal.

Hozzávalók:

A házi citromtorta elkészítése:

A legnagyobb átmérőjű tortaformában csináltam. Ehhez mérten 12 tojásból készítettem piskótát. 12 tojás kettéválasztva, a sárgáját 12 evőkanál cukorral, csipet sóval habosra kevertem, 4 ek. zsemlemorzsát és 8 ek. finomlisztet hozzákevertem, majd a fehérjét habbá vertem és apránként, óvatos mozdulatokkal a másik masszához kevertem.

A krémhez: 5 dl tejhez 5 ek lisztet kevertem, kb. 20 dkg cukrot kevertem hozzá és lassú tűzön sűrű pépet főztem belőle, majd levéve a tűzről 3 nagy citrom reszelt héját és levét belekevertem és kihűtöttem. Majd 40 dkg teavajat 10 csomag vaníliás cukorral, csipet sóval habosra kevertem, majd apránként a főzött, kihűlt pépet a vajas keverékhez kevertem.

A cukor és savanykás íz egyéni ízlés kérdése, tehát nem árt ennek a két összetevőnek a mennyiségét ellenőrizni, kóstolás útján. Mi szeretjük, ha jó citromos, de ha valaki kevésbé citromosan szereti, lehet több a citromhéj és kevesebb a citrom leve. A tortalapot három részre vágtam, megtöltöttem, kívül-belül, majd a tetejét citrommal díszítettem.

Kicsit sok leírva, de amúgy nem bonyolult, és nagyon megéri!;)

Köszönjük Kozma Eszter!

What do you think?

Comments

Loading…

0

A tápláló reggeli fontossága

A szilveszteri ételekhez kapcsolódó hiedelmek