Nem is lehet semmi sem klasszikusabb, mint a banánpalacsinta. Megfelelő minden étkezésre, és kevesebb, mint 20 perc alatt el is készül.
Még akkor is szeretni fogja mindenki, ha nincs odáig a gluténmentes, természetes alapanyagú ételekért. Tálalhatjuk magában vagy adhatunk hozzá még több banánt és mogyorót, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók:
- 1 érett paradicsom
- ½ bögre gluténmentes finomliszt keverék
- ½ bögre gluténmentes zabliszt
- 2 evőkanál kókuszcukor
- ½ kiskanál szódabikarbóna
- 1,5 kiskanál sütőpor
- ¼ kiskanál só
- ½ kiskanál fahéj
- 1 evőkanál len
- 2 evőkanál forró víz
- ¾ bögre édesítetlen mandulatej
Gluténmentes vegán banánpalacsinta recept
Készítsünk egy len tojást úgy, hogy összekeverjük egy kisebb edényben a forró vizet a lennel.
Keverjük össze egy kisebb edényben a lisztet, a kókuszcukrot, a kelesztő anyagokat, a sót és a fahéjat.
Pépesítsük a banánt, és keverjük a száraz anyagokhoz a mandulatej körülbelül felét.
Adjuk hozzá a len tojást és a maradék mandulatejet, és keverjük amíg jól el nem vegyülnek a hozzávalók.
Kenjünk ki vegán vajjal vagy fújjuk le tapadásmentes sütősprayjel a használni kívánt serpenyőt. Melegítsük elő.
Süssük a palacsintákat addig, amíg buborékok nem jelentkeznek a tetejükön. Fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is.
Szórjuk meg kókuszcukorral, mogyoróval, és adjunk mellé még több banánt.
Comments
Loading…