Ez a francia pirítós casserole egy vajas, gazdag és egy kicsit krémes étel, köszönhetően a ricotta sajtnak. A lédús málnától és áfonyától pedig szinte felrobban minden egyes falat.
Csak meg kell fejelni egy kis porcukorral vagy sziruppal, és biztos, hogy az egész világot megmozdítja majd ez az étel. Ha szeretnénk, használhatunk bolti tésztát is az étel elkészítéséhez.
Hozzávalók:
A briós tésztához (ennek a mennyiségnek csak a fele kell a 22×33 cm-es formához, a másik felét le lehet fagyasztani):
- 4 tojás, felverve, szobahőmérsékleten, ha lehetséges
- ¾ bögre vaj, megolvasztva
- ¾ bögre meleg víz
- ¼ bögre méz
- 2 kiskanál só
- 1,5 kiskanál száraz élesztő
- 4 bögre liszt
- A töltelékhez:
- 3 tojás
- 1 bögre ricotta sajt
- ¼ bögre méz vagy juharszirup
- 1-2 bögre málna és/vagy áfonya
Francia pirítós casserole recept
A tészta elkészítéséhez egy tálban keverjük össze a tojásokat, a vajat, a vizet, a mézet, a sót és az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg egységes elegyet nem kapunk.
Fedjük le egy fóliával, és tegyük félre körülbelül 2 órára. Vágjuk kettőbe a tésztát, és fagyasszuk le az egyik felét egy másik alkalomra. Lisztezzük be a kezünket és a felületet, amin dolgozni fogunk, majd nyújtsuk ki rajta a tésztánkat, és vágjuk falatnyi nagyságú darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A töltelék elkészítéséhez keverjük össze a tojásokat a ricotta sajttal és a mézzel. Adjuk hozzá a tésztadarabokat és a gyümölcsöt. Óvatosan keverjük meg az egészet egyszer-kétszer.
Öntsük bele a masszánkat egy kivajazott 22×33 cm-es casserole edénybe, és süssük kb. 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, a belseje pedig teljesen át nem sül. Szórjuk meg porcukorral, és öntsünk rá szirupot, mielőtt tálalnánk.
Comments
Loading…