in

Földiepres tiramisu

Ez a tiramisu recept egy földiepres sütemény és a hagyományos tiramisu kereszteződése, melynek az elkészítése egészen egyszerű.

Persze jó néhány tekintetben eltér a megszokott recepttől, hiszen sem alkohol, sem tojás nem kell az elkészítéséhez.

Ennek köszönhetően azonban akár az állapotos kismamák számára is tökéletes édesség lehet, de természetesen mindenki másnak is tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 1 bögre víz
  • 1 bögre porcukor
  • ½ bögre méz
  • 340 g mascarpone
  • ½ bögre porcukor
  • 2/3 bögre tejszínhab
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1,5 csomag babapiskóta (kb. 36 db)
  • 1,5 kvart földieper, meghámozva és felszelve
  • Ehető virágszirmok (opcionális)

Földiepres tiramisu recept

Keverjük el a vizet, a cukrot és a mézet egy kisebb edényben, majd főzzük ezt a keveréket közepes hőmérsékleten addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor vegyük le a hőről, és tegyük félre. Hagyjuk teljesen kihűlni (kb. 1 óra).

Keverjük össze egy nagyobb keverőtálban a mascarponét és a fél bögre porcukrot. Verjük addig, amíg puha és könnyű nem lesz. Egy másik tálban verjük egybe a tejszínhabot és a vaníliát.

Öntsük egybe a mascarponés és a tejszínhabos keveréket, és keverjük addig, amíg a kettő teljesen el nem vegyül. Tegyük félre.

Vegyünk elő egy kb. 20×20 cm-es tálat. Ebben fogjuk elkészíteni a tiramisunkat. A babapiskótát mártogassuk bele az előre elkészített mézes szirupunkba. A mártogatás során tartsuk benne a piskótáinkat néhány másodpercig, hogy valamennyi folyadékot is fel tudjon magába szívni. Ezt követően rakjunk ki vele egy réteget a tálunk aljába.

Oszlassuk el egyenletesen a mascarponés keverékünk felét a babapiskótáinkon, majd rakjunk rá egy réteget a felezett földieperből.

Ekkor jöhet még egy réteg a mézes szirupba mártott babapiskótából, majd erre a maradék mascarpone.
A maradék földiepret helyezzük el a mascarpone keveréken a közepétől kezdve, majd tovább díszíthetjük ehető virágszirmokkal. Az elkészült édességet hűtsük 4-6 óráig, de akár egy teljes napot is a hűtőszekrényben maradhat.

www.spoonforkbacon.com

What do you think?

Comments

Loading…

0

Sajtos krumplipüré

Hogyan készül a csokoládé? A kakaóbabtól a (web)áruházakig…