A Finn palacsinta egy egyszerű, ugyanakkor nagyon fonom recept.
A sütés elején felfúvódik a palacsinta közepén, majd összeesik így kiválóan alkalmas a friss erdei bogyókkal vagy más bogyós gyümölcsökkel való megtöltésére.
Hozzávalók:
- 60g vaj
- 1 teáskanál vanília
- 1/4 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 64g liszt
- 240ml tej
- 3 tojás
- erdei gyümölcs
- porcukor
Finn palacsinta recept
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra majd egy tálba verjük habosra a tojásokat és ezt követően folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sót.
Egy kerek formájú vas serpenyőbe pár percig olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd vegyük ki és adjuk hozzá a palacsinta masszát.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük 20-25 percig. Miután megsült tegyük a tetejére a bogyós gyümölcsöket és szórjuk meg porcukorral, majd hagyjuk állni néhány percet fogyasztás előtt.
Forrás: noshingwiththenolands.com
Comments
Loading…