Kényeztesse magát minden idők legjobb csoki táljával, melyben a tejszín keveredik a karamellel, mogyoróval és a mályvacukorral.
Garantáltan nem bánja meg! Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 6 adagra:
- 1 ¾ csésze liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- ½ csésze barna cukor
- 1 csésze tej
- 125 g olvasztott vaj
- ½ csésze tejcsokoládé dara
- 380 g folyékony karamell
- ¼ csésze apróra vágott mogyoró
- 300 ml tejszín
- mini mályvacukor
- Öntet:
- ½ csésze barna cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csésze forró víz
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a cukrot egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat. Jól keverjük át az egészet! Ezt követően beleszórjuk a csoki dara egy részét a tésztába.
A tésztakeverékbe beleöntjük a karamell felét, összedolgozzuk, és az egészet belehelyezzük egy tűzálló sütő edénybe. Elsimítjuk egy lapos fakanál segítségével, majd a maradék karamellt is ráöntjük. A tészta egyenletesen szét fog folyni a tepsiben.
Az öntethez keverjük össze a cukrot, a kakaót és a forró vizet egy főzőedényben. Locsoljuk meg vele a tésztát, utána tegyük be a sütőbe 30-40 percre. Ha megsült, hagyjuk állni 5 percig. Tejszínhabbal, mályvacukorral, csokoládé darával és mogyoróval díszítjük. Azonnal tálalhatjuk.
Comments
Loading…