A fehércsokoládés torta eperrel igazi nyári desszert. Amikor meleg van, érdemes kipróbálni, mivel gyümölcsös ízével rendkívül jól hűsít. Nem kell sütni, így bárki gyorsan elkészítheti, ha nincs idő a hosszas előkészületekre.
Aki szereti a fehér csokoládét, különösen örömet fog jelenteni a számára, hogy olyan íz kombinációkban kóstolhatja meg, ami felejthetetlen élményt fog nyújtani nemcsak az ő, de egész családja számára is.
Hozzávalók:
- Az alaphoz:
- 250 g háztartási keksz
- 6 evőkanál kókuszolaj vagy olvasztott vaj
- A fehér csokoládés krémhez:
- 200 fehér csokoládé
- 350 g hideg tejszín
- ½ evőkanál zselatinpor
- 2 evőkanál hideg víz
- Az epres krémhez:
- 300 g eper
- 50 g cukor
- ½ evőkanál zselatinpor
- 2 evőkanál hideg víz
- 200 g hideg tejszín
- Díszítés:
- friss, szeletelt eper
Legelőször is készítsük el az eperöntetet, hogy legyen ideje kihűlni. A negyedébe vágott epreket a cukorral helyezzük serpenyőbe, és közepes lángon kavarva főzzük, amíg a cukor feloldódik. Ezután turmixgéppel pürésítjük, és elkészítjük a zselatint. A zselatint 2 evőkanál vízben feloldjuk, lassú tűzön kevergetjük. Ha kész, hozzáadjuk a turmixolt eperhez.
Ezt követően elkészítjük a torta alapját. A háztartási kekszet egy nagy tálba öntjük és beletesszük a kókuszolajat vagy az olvasztott vajat. Összenyomkodjuk teljesen, hogy sima tésztát kapjunk belőle. Egyszerűbb darált keksszel dolgozni, mivel gyorsabban érhetünk el eredményt. Ha készen vagyunk a művelettel, elővesszünk egy 20 cm-es sütőformát és beletesszük a tésztát, elegyengetve a felületet. Amíg elkészül a fehér csokoládés krém, érdemes hűtőszekrényben tenni, hogy összeálljon az alap.
A fehércsokoládés krémhez szükségünk lesz egy tálra, amibe a csokit beledaraboljuk. Hozzáadva a 150 g tejszínt, belehelyezzük a tálat egy olyan edénybe, amiben vizet tudunk forralni. A gőzfürdő felé tartva, a csokit a tejszínnel addig keverjük, míg folyékony masszát kapunk. Ha megvan, feloldjuk a zselatint 2 evőkanál vízben, majd hozzáadjuk a fehér csokis krémhez. Nagyon fontos, hogy a krém teljesen kihűljön! A maradék tejszínt (200g) alaposan felverjük, és ehhez adagoljuk az olvasztott csokis krémet. Ha kész, tegyük rá a kekszes rétegre és rakjuk be a hűtőbe legalább 20 percre.
Az epres krémhez felverjük a tejszínt, és jól összekeverjük vele. A kemény állagú krémet rátesszük a fehér csokis krémre, és a felvágott eperrel díszítjük. Érdemes több órán keresztül hűteni tálalás előtt, így biztosan igazi frissítő élményt fog nyújtani a tortánk.
Comments
Loading…