Egyszerű és finom, a téli időszakra jellemző alapanyagokból könnyedén elkészíthető desszert, amely garantáltan az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 6 szegfűszeg
- 1 citrom
- 300 g méz
- 380 g cukor
- 1 liter víz
- 4 kis körte
- vaníliarúd
- fahéj
Fahéjas körte leveles tésztába csomagolva recept
Megtisztítjuk a körtéket és kivesszük a közepét az alján keresztül, hogy a külseje és a szára épségben megmaradjon. Levágjuk a körték alját, hogy a tepsiben megálljanak a szárukkal felfele.
Ezt követően egy nagy fazékba keverjük össze a vizet, a cukrot, a mézet, egy kettévágott citromot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliarúdból kiszedett vaníliát, majd lassú lángon felforraljuk. Amikor felforrt szárukkal felfelé belehelyezzük a körtéket a fazékba, úgy hogy a folyadék ellepje azokat.18-20 percig forraljuk a körtéket, amíg majdnem teljesen megpuhulnak. Kivesszük a körtéket és hűlni hagyjuk.
A leveles tésztát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és becsomagoljuk a körtéket az aljától haladva a szára felé, majd egy sütő papiros tepsibe helyezzük őket és sütőbe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul. Végül a megmaradt fahéjas szószból öntünk rá és így tálaljuk.
Forrás: tasteofhome.com
Comments
Loading…