A csokoládé szerelmeseinek itt a kiváló alkalom, hogy ismét szenvedélyüknek hódoljanak.A csokoládéhab gyorsan elkészíthető, így azok is boldogulnak vele, akik nem szoktak rendszeresen sütni-főzni.
Nincs másra szükség csak sok csokira és tejszínre!Lássuk, pontosan miből is áll ez a fantasztikusan finom édesség!
Hozzávalók:
- 300 g jó minőségű étcsokoládé
- 3 tojás
- 55 g porcukor
- 1 evőkanál átszitált kakaópor
- 300 ml tejszín
- reszelt csokoládé
- tejszínhab a díszítéshez
Csokoládéhab recept
A csokoládét tegyük egy hőálló edénybe, melyet vizes edénybe helyezünk. Gőzfürdő felett olvasztjuk meg a csokit, melyet addig kavarunk, amíg el nem olvad teljesen. Ha készen vagyunk az olvasztással, kicsit hűlni hagyjuk.
Második lépésként a tojásokat és a cukrot egy nagy tálban elkeverve, elektromos habverővel 5 percig verjük, amíg be sűrű, folyékony masszát nem kapunk. Ehhez adagoljuk az olvasztott csokit és a kakaóport.
Egy másik, lehetőleg magas falú tálban felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a csokis krémmel. Érdemes hosszú nyelű kanalat használni erre a célra, hogy könnyebb legyen a műveletet elvégezni. Ha kész, tálalás előtt legalább 15 percet hagyjuk állni a hűtőszekrényben, hogy alaposan kihűljön.
A díszítéshez használjunk tejszínhabot, amivel tetszés szerint alakíthatjuk a csokoládéhab formáját. A tálaláshoz használt üvegedények előnyös megválasztásával szemre tetszetős, igen finom desszertet kapunk!
Forrás: taste.com.au
Comments
Loading…