Csokoládéhab gyorsan

Értékelje a receptet!

A csokoládé szerelmeseinek itt a kiváló alkalom, hogy ismét szenvedélyüknek hódoljanak.A csokoládéhab gyorsan elkészíthető, így azok is boldogulnak vele, akik nem szoktak rendszeresen sütni-főzni.

Nincs másra szükség csak sok csokira és tejszínre!Lássuk, pontosan miből is áll ez a fantasztikusan finom édesség!

Hozzávalók:

  • 300 g jó minőségű étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 55 g porcukor
  • 1 evőkanál átszitált kakaópor
  • 300 ml tejszín
  • reszelt csokoládé
  • tejszínhab a díszítéshez

Csokoládéhab recept

A csokoládét tegyük egy hőálló edénybe, melyet vizes edénybe helyezünk. Gőzfürdő felett olvasztjuk meg a csokit, melyet addig kavarunk, amíg el nem olvad teljesen. Ha készen vagyunk az olvasztással, kicsit hűlni hagyjuk.

Második lépésként a tojásokat és a cukrot egy nagy tálban elkeverve, elektromos habverővel 5 percig verjük, amíg be sűrű, folyékony masszát nem kapunk. Ehhez adagoljuk az olvasztott csokit és a kakaóport.

Egy másik, lehetőleg magas falú tálban felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a csokis krémmel. Érdemes hosszú nyelű kanalat használni erre a célra, hogy könnyebb legyen a műveletet elvégezni. Ha kész, tálalás előtt legalább 15 percet hagyjuk állni a hűtőszekrényben, hogy alaposan kihűljön.

A díszítéshez használjunk tejszínhabot, amivel tetszés szerint alakíthatjuk a csokoládéhab formáját. A tálaláshoz használt üvegedények előnyös megválasztásával szemre tetszetős, igen finom desszertet kapunk!

Forrás: taste.com.au

További receptek