Valami édességre lenne szükség gyorsan, és lehetőleg sütés nélkül? Akkor itt az ideje kipróbálni ezt a csokoládés kekszes sajttortás parfét.
Csak néhány pohár kell hozzá, amelyeket rétegről rétegre kell megtölteni. Kitűnő desszert lesz belőle az év minden szakában.
Hozzávalók:
- 15 db csokoládés keksz
- ¼ bögre vaj
- 225 g krémsajt
- 1 bögre barnacukor
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 340 g Cool Whip (nálunk nem feltétlenül elérhető, használjunk helyette felvert tejszínhabot)
- ½ bögre mini csokoládé chips
Csokis kekszes sajttortás parfé recept
Töltsük a csokoládés kekszet egy zárható tasakba, majd egy nyújtófa segítségével törjük össze azokat. Keverjük össze egy tálban az összetört kekszet és az olvasztott vajat. A keveréket osszuk szét 4-6 edénybe (pl. pohárba, üvegbe…)
Egy keverőedényben keverjük össze a barnacukrot és a krémsajtot. Magasabb gyorsasági fokozaton verjük úgy 3-4 percig, az oldalaira tapadt masszát időről időre kaparjuk le. Győződjünk meg arról, hogy nem maradnak csomók a masszánkban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is.
Adjunk hozzá kb. 220 grammot a tejszínhabunkból és ¼ bögrével a mini csokoládé chipsből egy fakanál segítségével. Majd folytassuk a kisebb edényeinkbe való rétegezést ennek a masszának a belekanalazásával. Ha ez megvan, osszuk szét rajtuk a maradék tejszínhabot, majd szórjuk meg a maradék csokoládé chipsszel. A tetejére rakjunk még egy csokoládés kekszet (vagy egy felet).
Tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy a krémsajt rendesen lehűlhessen.
Comments
Loading…