in

Csokis fánk

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl olaj
  • 2,5 dl csokimártás
  • só, kevés cukor, 1 ek porcukor

Csokis fánk

Elkészítése:

A vizet a vajjal,  a sóval és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg az edény falától el nem válik a tészta. A tésztát zsiradékba mártott kanállal nem túl forró zsírba vagy olajba szaggatjuk. Először fedővel, majd anélkül, mérsékeltebb tűzön sütjük meg. A forró fánkhoz külön adjuk a csokimártást.

Az elkészítése kb egy órát vesz igénybe.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyümölcsös csirketokány

Vargabéles