Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- egy mokkáskanálnyi sütőpor
- egy kis reszelt citromhéj
- 8 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 kg kimagozott cseresznye
25 deka lisztet a bajjal összemorzsolom, majd hozzáadok, egy mokkáskanálnyi sütőport, 3 deka cukrot, egy kis reszelt citromhéjat és 2 tojássárgáját. 10 percig, hűvös helyen állni hagyom. 10 perc után kettéosztom és egy sütőlapra kinyújtom. A tészta első felét félig kisütöm, és a kimagozott, levétől lecsurgatott cseresznyével gazdagon megszórom. Megszórom egy kis cukorral és egy pici fahéjjal, majd ráhelyezem a tészta másik felét. Lassú tűzön megsütöm, ha kész vizes késsel felvágom.
Comments
Loading…