Banántorta

A banántorta finom desszert, nem csak teadélutánokra. Egyszerűen elkészíthető még akkor is, ha valaki nem rendelkezik nagy tapasztalattal sütés-főzés terén. Nem igényel speciális előkészületeket, a hozzávalók pedig könnyedén beszerezhetők a közeli élelmiszerüzletekben.

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

Kiegészíthető: Cseresznyebefőttel és csoki darabokkal

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Ha megvan, vegyünk elő egy nagyobb tálat és mixer segítségével keverjük össze a margarint a cukorral simára. Ha úgy látjuk, megfelelő az állaga, hozzáadjuk a tojásokat is. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagoljuk az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Ezt követően az előkészített gyümölcsöket: a pürésített banánt és a diót is beledolgozzuk a tésztába. Ha szeretnénk, egy kevés csokoládéval és cseresznyebefőttel megbolondíthatjuk, feldobja a banántorta ízét. Ha megvagyunk a tészta összeállításával, a keveréket beleöntjük egy olajozott tortaformába vagy tepsibe, és egy teljes órán át sütjük a megadott hőfokon.

mycakeresort.com