Sok almás sütemény receptjét kipróbálva állítjuk, hogy ez a legjobb valamennyi közül. Fantasztikus íz világa meglepetés azok számára is, akik eddig ódzkodtak a gyümölcsöktől. Könnyen elkészíthető, ha időt szánunk a hozzávalók gondos válogatására.
Előkészület: 30 perc. Sütés: 50 perc
Hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 2 csésze cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 3 felvert tojás
- 1 csésze olaj
- 2 teáskanál vanília
- 3 csésze apróra vágott alma
- ½ csésze almalé
- 1 csésze apróra vágott dió
A legjobb almás süti recept
Egy nagy tálban jól keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Ha ez a művelet megvan, akkor tegyük oldalra. Egy közepes tálba tegyük bele a felvert tojásokat, az olajt, az almalevet és a vaníliát. Ehhez jöhet az aprított dió és alma. A tojásos részhez adjuk a lisztes keveréket, együtt óvatosan kavarjuk át. A tésztát helyezzük bele egy nem túl nagy tepsibe, és süssük 170-180 °C-on.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük az öntetet. Vegyünk egy kisebb edényt a vajnak, szórjuk bele a barnacukrot és lassan adjuk hozzá a tejszínt. Addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik, és nem kezd sűrűsödni. Utolsó műveletként legalább 5 percig pihentetjük a süteményt, majd meglocsoljuk a kihűlt öntettel. Akkor jó, ha beszivárog a tésztába, és átjárja az egészet. Ínycsiklandó édesség, vidám és borús napokra egyaránt.
Comments
Loading…