in

Időben vegye rá gyermekét a helyes táplálkozásra

Tanítsa meg időben gyermekét a megfelelő táplálkozásra és vegye rá játékkal az egészséges életmód szokásaira, hogy idővel ez már csak egy ösztönös dolog legyen.

A gyermekek egészséges táplálkozását nagyon fontos már pici baba kortól elkezdeni, azonban nem minden gyerek szereti az egészséges ételeket, ezért most bemutatunk néhány ötletet, amivel rá tudja venni gyerekét a megfelelő táplálkozásra:

1. Még mielőtt iskolába kezdene járni, folyamatosan vezessünk az étkezésbe újabbnál újabb egészséges ételeket, de figyeljünk oda a reakciókra, mert amit nem szeret azt nem szabad erőltetni, idővel úgy is megkedveli vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem fog enni bizonyos ételeket. A lényeg, hogy a lehető legtöbb egészséges étellel megismerkedjen, és minden étkezésnél tudjon válogatni két –három fajta ételből.

2. Legyen kreatív a felszolgálással és az élelmiszerek kombinálásával kapcsolatban. Játékkal, sokkal többet el tud érni, mint az erőltetéssel. Rajzoljon különböző formákat a tányérra különböző ételekből vagy kombinálja úgy az ételeket, hogy mindig legyen benne egy kis finomság, amit gyermeke is szeret.

3. A reggeli talán a legfontosabb étkezés a nap folyamán, ezért időben szoktassuk gyerekünket a mindennapi reggelizéshez.

4. Végül, de nem utolsó sorban legyen ön az akiről példát vehet gyermeke, pozitív hozzáállással és egészséges életmóddal gyermeke egészséges lehet, erősíti az immunrendszerét és megóvja a betegségektől is.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Részeges sertéspörkölt

Habos túrós süti recept