in

Hogyan készül a töpörtyű?

A tradicionális ételek mindig is közel álltak a magyar emberek étrendjéhez, ha Ön is szereti ezeket az ételeket, akkor biztosan kíváncsi is arra, hogyan kell elkészíteni az igazán finom töpörtyűt.

Ahány ház annyi szokás töpörtyű készítés területén, ezért most egy egyszerű, gyors, de ugyanakkor nagyon finom töpörtyű elkészítési módot fogunk bemutatni az alábbiakban.

töpörtyű

Első lépésben lehetőleg egyforma kockákra vágjuk a töpörtyűnek való szalonnát, majd miután felvágtuk az őszeset, tegyük bele egy vastagabb falú tálba és lassú tűzön gyakran kavargassuk.

Még mielőtt elkezdene felmelegedni a tál, adjunk két deci vizet a nyers töpörtyűkhöz, hogy a kockára vágott töpörtyű ne ragadjon a tál aljára, amíg nem kezd el zsírt ereszteni, majd amikor már kezd zsírt ereszteni, egyre gyakrabban kell megkavarni.

A töpörtyűt akkor vegyük le a tűzről, amikor már úsznak a folyékony zsír tetején és arany barnára pirultak. Ekkor, még a forró töpörtyűre, amit levettünk a tűzhelyről egy evőkanál tejet öntsünk, de nagyon gyorsan le is kell fedni egy fedővel, mert kifuthat vagy ki is gyulladhat a forró zsír, ezért nagyon elővigyázatosnak kell lenni.

Miután ezzel készen vagyunk, kiszedjük a már kész töpörtyűt és lecsorgatjuk a felesleges zsírtól és csak a fogyasztás előtt sózzuk.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Lasagne paradicsommal és ricottával

Görög rizsleves: Avgolemono lépésről-lépésre képekkel