in

A házi májpástétom elkészítése

Mindazok számára, akik szeretnek játszani az ízekkel és a fűszerezéssel, a házi májpástétom elkészítése kész öröm, mivel ahány ház annyi szokás.

A lentiekben egy olyan házi májpástétom elkészítésének a folyamatát mutatjuk be, amelyet gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, ezért nem okozhat gondot kezdők számára sem, mivel nem igényel semmilyen speciális technikát az elkészítése.

Vágja kisebb darabokra a fél kilogramm májat és egy hagymát is kockázzon fel mellé.

Két evőkanál olajon nagyon óvatosan lassú tűzön kérgesítjük a májat, időközben hozzáadjuk a hagymát, és aki szereti egy kis gombát is hozzáadhat.

Miután a májat megpirítottuk kicsit és mindegyik darab egyenletes szint kapott, egy csészényi vörösbort adunk hozzá.

Felfőzzük a májat addig, amíg elpárolog az összes nedvesség és egy szósz marad a serpenyőben, természetesen folyamatos keverés mellett.

Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy levesszük a májat a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd egy robotkép segítségével, némi vaj hozzáadásával pépesítjük és már kenhető is a kenyérre.

A házi májpástétom ilyen módon való elkészítése könnyű és egészséges a szervezet számára, mivel nem tartalmaz sok zsírt és az alkohol is elpárolog a főzése közben.

What do you think?

Comments

Loading…

0

Kókusztej készítés házilag 8 lépésben

Mentás-citromos csirkemell