in

A tökéletes tortilla kulcsa

Főzéskor mindenki követ el hibákat, még olyan amatőr hibákat is, mint például a gombák túlfőzése. Megtörténhet ez akár a tortillával is, ezért cikkünkben épp arra próbálunk rávilágítani, hogyan kell tökéletes tortillát készíteni, mindenféle hibák elkerülésével.

Ne essen kétségbe, ha elsőre nem sikerül! A tortilla elkészítése türelmet igényel, minden egyes sütéssel egyre jobb lesz, hiszen a tapasztalaton is múlik. Egy fontos dolgot kell megjegyezni a tamale, vagy a tortilla tésztával kapcsolatban: a tésztáját a megfelelő textúra elérése érdekében megfelelően össze kell gyúrni.

Amennyiben a tésztához kevés vizet ad, száraznak és szétesettnek fog tűnni, és ha több víz kerül a masszába, nagyon ragadós lesz és nem fog tudni megfelelően dolgozni vele.

Ha azonnal sütni kezdi, a tészta szélei durvák lesznek, és maga a tészta is keménynek fog tűnni. Az a kérdés mivel javítsuk ezt ki? A válasz: a pihentetéssel. Míg a búzaliszt hajlamos nagyon hamar elnyelni a vizet, a kukoricalisztnek kb. 20-30 percet vesz igénybe.

Gondoljon úgy rá, mint egy szivacsra. A gyúrás segít szellőztetni, és hidratálja a tésztát. Amikor elkezdi gyúrni a tésztát, az nagyon ragadós lesz és hozzátapad majd a kezéhez. Ahogy egyre csak gyúrja, a tészta puhább lesz, és kevésbé ragadós.

Az idő attól függ, hogy hány tortilla tésztát készít, de kb. 5-10 perc alapos gyúrás elég. Ha a gyúrás után még mindig száraz, adjon hozzá 2 teáskanál vizet, és gyúrja még néhány percig, mielőtt még több vizet adna hozzá.

Mivel a kukorica nem szívja fel azonnal a vizet, eltelik pár perc, míg kiderül, hogy kell e még víz vagy sem. Az elkészült tésztát a következő módon tesztelheti: nyitott tenyérrel „vágja pofon” a tésztát. Ha a tészta a kezéhez tapadt, gyúrja még. Ha tiszta marad a keze, elkezdheti nyújtani, és mehet is a serpenyőbe a tortilla.

A tortilla elkészítése

Hozzávalók:

 

What do you think?

Comments

Loading…

0

Kókuszos, gyömbéres sárgarépa krémleves

Almás-karamellás mini lepény