Sült bab gyorsan, egyszerűen

Értékelje a receptet!

Ez a nyári recept nemcsak a melegben, de a hűvös időszakban is nyugodtan elkészíthető. Pár perc alatt finom, tartalmas vacsorát üthet össze az, aki szereti a markánsabb ízeket. A vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják!

Előkészület: 5 perc. Főzési idő 40 perc

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 28 dkg paradicsomos konzerv bab
  • ¼ csésze barna cukor
  • ¼ csésze apróra vágott hagyma
  • ¼ csésze ketchup
  • ½ teáskanál mustár
  • ½ teáskanál Worcestershire szósz (nem kötelező)
  • ¼ teáskanál liquid smoke (folyékony füst vagy füst ízesítésű kocka)

A sült bab recept elkészítése

A hozzávalókat alaposan keverjük össze egy megfelelő nagyságú tálban, gondosan ügyelve az alapanyagok állagának megőrzésére. Tetszés szerint főzhető mikrohullámú sütőben, illetve készíthető hagyományos sütőben vagy kemencében 180°C-on.

A sütési idő felénél kavarjuk meg, hogy a babos étel minden része egyenletesen megsüljön. A kissé édeskés, füstös íz kiemeli a gyors ebédnek ajánlható specialitást.

Jót étvágyat hozzá!

food.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!