Fahéjas almachips

3.67 - 3 szavazat

Te is szívesen rágcsálnál valamit napközben, esetleg az esti filmnézés közben? Akkor hajrá! A most bemutatott chipsünkkel a lelkiismeret furdalást is elfelejtheted, hiszen teljesen egészséges alapanyagból készült, felesleges plusz kalóriák nélkül nassolhatsz kedvedre.

Ez a fahéjas almachips elképesztően egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és egészséges csemege.

Mindezeken túl pedig természetesen gluténmentes, és garantáltan szeretni fogja az egész család.

Hozzávalók:

  • 4 alma, kimagozva és vékony karikákra szeletelve
  • 1-2 kiskanál fahéjőrlemény
  • 1-2 kiskanál kristálycukor (nem kötelező)
  • Sütőspray

Fahéjas almachips recept

Melegítsük elő a sütőt 100 Celsius fokra.

Vegyünk elő egy nagyobb edényt, és rakjuk bele a maximum fél centiméteresre szeletelt almakarikákat. Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal, és ha szeretnénk, akkor cukorral is.

Fújjunk le egy tepsit sütősprayjel, és rakosgassuk bele az almaszeleteket. Ha kell, használjunk több tepsit is. Ne rakjuk túl sűrűre az almát.

Süssük 2-3 óra hosszáig, ameddig az alma ki nem szárad, de mégis puha marad. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd rakjuk bele légmentesen zárható tárolóedényekbe. Így körülbelül négy napig marad tárolható.

carriesexperimentalkitchen.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!