Sült sajt gofrisütőben

Ki ne szeretné a sült sajtot? Ezúttal ezt készítjük el, de most még egyszerűbben, hiszen gofrisütőt fogunk hozzá használni. Ezáltal pedig sokkal egyszerűbben, gyorsabban és kevesebb piszkos edénnyel tudjuk elérni a tökéletes ízeket.

A receptben mozzarella sajtot használunk, de helyettesíthető bármilyen egyéb jól olvadó sajttal is, mint például a friss provolone, a fontina vagy a cheddar.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • ½ kiskanál paprika vagy egy csipet cayenne-i bors
  • 220 g alacsony nedvességtartalmú mozzarella (kb. 1 cm-es vastagságúra szeletelve)
  • 2 nagyobb tojás, felverve
  • ½ bögre zsemlemorzsa
  • Tapadásmentes sütőspray
  • Salsa a tálaláshoz (opcionális)

Sült sajt gofrisütőben recept

Melegítsük elő a gofrisütőnket. Ha van rá lehetőség, akkor állítsuk közepes hőfokra.

Vegyünk elő egy tányért, és keverjük össze benne a lisztet a paprikával vagy a cayenne-i borssal. Tegyük a tojásokat egy másik tányérba vagy tálba, és a zsemlemorzsát egy harmadikba. Először mártsuk bele a sajtszeletet a lisztbe, majd a tojásba, és legvégül a zsemlemorzsába.  Egyszerre csak egy szelettel dolgozzunk.

Fújjuk le a gofrisütő mindkét oldalát sütősprayjel. Helyezzünk bele annyi szelet sajtot, amennyi belefér, majd csukjuk le. Süssük addig, ameddig a zsemlemorzsa aranybarnává nem válik. Ez kb. egy percig tart. Addig ismételjük, amíg el nem fogy az elkészítendő sajtmennyiség.

Tálaljuk még melegen magában vagy salsával.

seriouseats.com

További receptek