Füstölt lazacos, avokádós rukkola saláta

Értékelje a receptet!

Az egészséges étkezés alappillérjei a zöldségek és a gyümölcsök, ám ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. Reméljük, ez a recept az eszünkbe juttatja, hogy mennyire fontos is a kiegyensúlyozott étkezés, mely egyben nagyon finom is lehet, ha az ízek harmonizálnak egymással.

Ez a saláta mindent tartalmaz, amit egy főételnek tartalmaznia kell, de ha valami tartalmasabbra vágynánk, akkor előétel gyanánt is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 60 g rukkolalevél
  • 1 db avokádó
  • ½ db libanoni uborka (használhatunk nyugodtan másmilyent is, ha libanoni nincs kéznél)
  • 100 g füstölt lazac
  • 1 evőkanál szezámmag

A salátaöntethez:

  • 1 lime
  • ½ bögre olívaolaj (vagy amennyit az ízlésünk megkíván)
  • ízlés szerint
  • Egy csepp szezámolaj (opcionális)

Füstölt lazacos, avokádós rukkola saláta recept

Pirítsuk enyhén barnára közepes hőfokon a szezámmagot egy kisebb száraz serpenyőben. Tegyük félre.

Mossuk meg, majd szárítsuk is meg a rukkola leveleket, majd ezeket is tegyük félre.

Szeleteljük fel az uborkát, és tegyük félre.

Vágjuk félbe a lime-ot, majd facsarjuk ki a levét egy kisebb tálba. Adjuk hozzá az olívaolajt, a szezámolajt (ha használunk), a sót és fél kanállal a pirított szezámmagból. Keverjük el a hozzávalókat.

Rakjuk bele egy salátatálba a rukkolát, az uborkát és a kézzel szaggatott füstölt lazacot.

Szeljük fel az avokádónkat. Ha van, használjunk avokádó szeletelőt. Hogy elkerüljük az avokádó megbarnulását, mártsuk bele a szeleteket az öntetbe, majd így adjuk hozzá a salátához. Végül szórjuk bele a salátatálunkba a megmaradt pirított szezámmagot.

Tálaljuk a salátát és az öntetet egymástól elkülönítve.

fussfreecooking.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!