Ázsiai tonhal saláta

Értékelje a receptet!

Az ázsiai tonhal saláta attól különleges, hogy a hozzáadott alapanyagokat zömmel a keleti kontinensen használják. Természetesen már Magyarországon is beszerezhetőek megfelelő szaküzletekben, de jellegüknél, származási helyüknél fogva leginkább a melegebb égövben használják. A speciális fűszerek adják az előételnek is kitűnő saláta ízét; egy vagy több összetevőjét akár meg is lehet változtatni aszerint, mi van otthon vagy mi szerezhető be könnyebben. A soba tészta a japán gasztronómia fontos része, melyet már itthon is egyre többen ismernek.

Előkészület: 20 perc

Hozzávalók 2-4 személyre:

  • 10-12 dkg konzerv vagy szárított tonhal
  • 8-10 kis retek
  • 1 nagy reszelt sárgarépa
  • 1 gerezd zúzott vagy reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ 1 serrano chili kimagozva, őrölve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 3 evőkanál fűszerezett rizsecet vagy sima rizsecet egy teáskanál cukorral
  • és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander
  • 1 egész zöldhagyma aprítva
  • 25-30 dkg japán soba tészta vagy friss saláta

Az ázsiai tonhal saláta recept elkészítése:

Helyezzük a lecsepegtetett tonhalat, a reszelt sárgarépát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, a növényi olajat, a sötét szezámolajat és a rizsecetet egy nagy tálba. Óvatosan adagoljuk az alapanyagokat, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Pihentessük a hűtőszekrényben egy kevés ideig, hogy az ízek összeérjenek. Nem árt letakarni, mivel igen intenzív illatokról van szó…

Kellő várakozás után, a hűtőből kivéve a keverékhez adjuk a felvágott koriandert és a zöldhagymát. Ezt követően óvatosan hozzátesszük a salátát vagy a megfőtt soba tésztát. Ez utóbbi esetében az elkészítés módja attól függ, milyen márkájú tésztát választunk. Mindig kövessük a csomagoláson lévő utasításokat, akkor nem lesz gond és végeredményként finom, ízletes készételt kapunk!

Jó étvágyat hozzá!

simplyrecipes.com

További receptek