Az igazi görög saláta

5 - 1 szavazat

Ez a legfinomabb előétel. Aki kedveli a zöldségsalátákat, bizonyára élvezni fogja a friss paradicsom, uborka zamatos íz világát, ahogy bársonyosan keveredik a sajttal és az olívával. Mediterrán ínyencség, könnyű tavaszi-nyári csemege.

Előkészület: 15 perc – Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • Öntet:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 ½ evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál vörös borecet
  • 2 gerezd őrölt fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Saláta:
  • 1 fej saláta
  • 3 nagy szilva paradicsom
  • 1 kígyó uborka
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • ¾ csésze kalamata olívabogyó
  • ¾ csésze morzsolt feta sajt

Az igazi görög saláta recept

Habverővel alaposan keverjük össze az öntet hozzávalóit, ízesítsük még, ha szükséges az arányok betartásával. A zöldségeket mossuk és szárítsuk meg, készítsük elő a salátához. A paradicsomot magozzuk ki, és vágjuk durvára, az uborkát szintén nagyobb karikákra szeljük. A paprikát vékonyabban vagdossuk össze, hogy könnyebb legyen fogyasztani.

Ha feldaraboltuk a hozzávalókat, mindet tegyük egy nagy tálba, kivéve a feta sajtot. Locsoljuk meg a fűszeres öntettel, csak utána szórjuk rá a darabolt sajtot. Frissen tálaljuk, mivel a zöldségek megfonnyadnak túlzott állás következtében.

greek.food.com

További receptek