Levesek

Paszternák krémleves almával

A Paszternák krémleves almával egy nagyon finom leves, amely különleges ízeket tartalmaz, és ráadásul tele van vitaminokkal is. Érdemes kipróbálni az alma és paszternák kombinációját leves formájában! Hozzávalók: 4 evőkanál vaj egy nagy fej vöröshagyma […]

No Picture
Halak

Süllőfilé rántva

Hozzávalók: 8 db 6dkg-os süllőfilé 12 dkg zsír 2 tojás 12 dkg zsemlemorzsa 6 dkg liszt só A halszeleteket megsózzuk és lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk. Ha ezzel megvagyunk, bő zsírban mindkét oldalán […]

No Picture
Halak

Burgonyás ponty

Hozzávalók: 1 kg ponty 10 dkg vaj 70 dkg burgonya fél citrom só A pontyot előkészítjük, kívül-belül megtisztítjuk, levágjuk a fejét és testét kettéhasítjuk. A halat ujjnyi távolságokra bevagdossuk, majd a vágásokba vajdarabkákat dugdosunk. A […]

Desszertek

Mokka szelet

A Mokka szelet egy könnyed kikapcsolódást nyújtó süti a zselés sütik és a csokoládé kedvelőinek. Mokka szelet recept Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg cukor 4 ek. víz 16 dkg liszt 25 dkg háztartási keksz 2 dl. erős […]

No Picture
Desszertek

Kinder szelet

Tészta: 2 tojás, 3 ek. kakaó, 2 ek. méz, 5 dkg. vaj, 20 dkg. porcukor ezeket gáz fölött összedolgozzuk és ha összeolvadt hozzá adunk 25 dkg. lisztet 1 kávés kanál pezsgőt, majd 2 lapban sütjük. […]

No Picture
Húsételek

Baconös sajtos csirkemellfilé

Hozzávalók: -6 db csirkemellfilé -bacon szalonna /1 csomag/ -40 dkg trappista sajt -1 szál póréhagyma -6 dl főzőtejszín -só,bors,szerecsendió ízlés szerint. A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk és sózzuk. A hússzeletek közepére sajt szeleteket teszünk és feltekerjük, […]

No Picture
Desszertek

Csokitorta saját levében

1 bögre átszitált lisztet, negyed bögre átszitált kakaóport, háromnegyed bögre cukrot, 1 teáskanál sütőport összekeverünk. A közepébe lyukat fúrunk, és beleöntünk fél bögre tejet és 5 dkg olvasztott vajat. Az egészet összekeverjük majd beleöntjük egy […]

No Picture
Húsételek

Tejfölös-gombás Szűzpecsenye

Hozzávalók: 1 sertés szűzpecsenye(kb60dkg) 50 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 1,5dl tejföl 1/2tk.morzsolt majoránna 3ek.vaj só,őrölt bors Elkészítés: A szűzpecsenyét megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk. A […]

No Picture
Tészták

Sós perec

Hozzávalók: 1 kg liszt 1/2 l tej 5 dkg élesztő 2 evőkanál cukor 1 evőkanál só 1,5 dl étolaj + 3 evőkanál liszt 2 evőkanál só 1 tojás Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, […]

No Picture
Desszertek

Joghurt Torta

4 pohár sima joghurt, 1 csomag zselatin, 10 evőkanál kristálycukor. Ezt simára összekeverni, forrásig főzni, teljesen ki kell hűteni. 2 csomag tejszínhabport, 4dl tejjel fölverni, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfixálópor. Ezeket összekeverni az […]

No Picture
Köretek

Ropogós borsó

4személyre: 80dkg zöldborsó, 10dkg gépsonka, 1 csokor petrezselyem, 2ek. vaj, 2ek. liszt, 1 tojássárgája, só, őrölt bors. Panírhoz: 10dkg liszt, 2 tojás, 10dkg zsemlemorzsa, bő olaj a sütéshez. Elkészítés:a kifejtett zöldborsót enyhén sós vizben főzze […]

No Picture
Saláták

Sajtsaláta

Hozzávalók: 30dkg ementáli sajt 15dkg póréhagyma 20dkg zöldpaprika 15dkg paradicsom 15dkg uborka,2dl tejföl 1ek,piros arany só, őrölt bors A megtisztított,póréhagymát,az uborkát,a zöldpaprikát vékony karikára,a paradicsomot cikkekre,a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A hagymát,az uborkát és a […]