Levesek

A klasszikus gazpacho

Ez a klasszikus, főzésmentes gazpacho tökéletes nyári étel, hiszen finom friss zöldségekből készül, viszont elég hozzá megvennünk a bolti paradicsomlevet, ha valóban nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet. Az ízek mindenképpen utánozhatatlanok lesznek. Hozzávalók: 3 zellerszár, […]

Saláták

Cukkinis caprese saláta

A tésztaételek örök kedvencek, azonban nem feltétlenül a legegészségesebb ennivalók közzé tartoznak. A tavasz és a még inkább a nyár beköszöntével azonban a friss zöldségek által teljesen új utak nyílnak meg a számunkra. Ez a […]

Halak

Citromos tilápia szeletek

A hal egy igen egészséges táplálék, és különösen igaz ez a tilápiára, mely egy igazán sovány húsnak számít, de mégis tele van proteinnel, melyre mindenki szervezetének szüksége van. A tilápiát számos módon el lehet készíteni. […]

Olasz ételek

Grillen sült pizza

Hamarosan itt a grillezés és a kerti partik ideje. Az egyik pozitívuma a grillsütőknek az, hogy ezek jobban utánozzák a fatüzelésű kemencéket, mint a hagyományos konyhai sütő. Akár faszenet használ, akár gázt, a grillezés következtében […]

Saláták

Uborkasaláta gyorsan

Sokféleképpen lehet az uborkasalátát elkészíteni. Egyik változata, amikor balzsamecet és olívaolaj felhasználásával érjük el a kívánt ízhatást. A megfelelő aroma eléréséhez szükség van paradicsomra is, mely kiemeli az uborka amúgy is kellemes, zamatos ízét. Előkészület:15 […]

Húsételek

Egyszerű kolbásztekercsek

  A kolbásztekercsek nemcsak finomak, de könnyű elkészíteni is őket, és bármilyen alkalomra megfelelnek. Legyen szó családi összejövetelről vagy ünnepi vacsoráról, mindenki elégedett lesz a szakács választásával! Előkészület: 20 perc Főzési idő: 40 perc Hozzávalók: […]

Levesek

Albondigas leves mentával

Az Albondigas leves hagyományos mexikói étel. Különböző változatai igen népszerűek, nemcsak a latin-amerikai kultúrákban. Ezt a receptet a mentás ízesítés teszi különlegessé, ami a főzés végén kiemeli az erőteljes ízeket. A marhahús nyugodtan helyettesíthető más […]

Halak

Halas pite

A hal nemcsak egészséges, de ha jól készítjük el, akkor rendkívül finom étel az év minden szakában. A „Tavaszi sült hal” könnyű és ízletes vacsorát jelent, ezért ajánlható a kalóriákkal csínján bánó hölgyeknek és uraknak […]

Húsételek

Bourbon csirke

A Bourbon csirkének a neve is nemes, az íze pedig egyenesen felséges. Kitűnő választás második fogásnak ebédre vagy könnyű vacsorának, ha nincs idő hosszabb főzőcskézésre. A gasztronómiában kevésbé járatosak is gond nélkül elkészíthetik. Elkészítési idő: […]

Saláták

Az igazi görög saláta

Ez a legfinomabb előétel. Aki kedveli a zöldségsalátákat, bizonyára élvezni fogja a friss paradicsom, uborka zamatos íz világát, ahogy bársonyosan keveredik a sajttal és az olívával. Mediterrán ínyencség, könnyű tavaszi-nyári csemege. Előkészület: 15 perc – […]