Levesek

Paszternák krémleves almával

A Paszternák krémleves almával egy nagyon finom leves, amely különleges ízeket tartalmaz, és ráadásul tele van vitaminokkal is. Érdemes kipróbálni az alma és paszternák kombinációját leves formájában! Hozzávalók: 4 evőkanál vaj egy nagy fej vöröshagyma […]

No Picture
Levesek

Ribiszkekrémleves

Hozzávalók: 50 dkg friss ribiszke 4 tojássárgája 2 ek cukor 2 dl forralt tej 2 dl tejszín csipet fahéj, és egy kevés szegfűszeg Elkészítése: A szárától metisztított ribiszkét átpaszírozzuk. Majd ezt a levet turmixgépbe öntjük. […]

No Picture
Levesek

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók: 30 dkg őszibarack fahéj, szegfűszeg, citromhéj, 1 ek cukor 2 db tojássárgája 1 dl tejszín Elkészítése: A meghámozott barackot felszeleteljük, citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és a cukorral ízesíjük, majd 6-7 dl vízzel felöntjük és felfőzzük, […]

Levesek

Meggyleves

A meggyleves az egyik legkönnyebben elkészíthető és ugyanakkor a nagyon finom levesek egyike. Télen kiváló vitaminpótló, nyáron fantasztikusan hűsít. Hozzávalók: 40 dkg meggy ízlés szerinti szegfűszeg és fahéj 1 dl tej 1 ek. liszt 1 […]

No Picture
Levesek

Kolbászos lebbencs

Hozzávalók: 10 dkg szalonna 16 dkg lebbencs tészta vöröshagyma, só, paprika, paradicsom 1 ek pirospaprika 12 dkg füstölt kolbász 60 dkg burgonya Elkészítése: A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában a lebbencs tésztát is. […]

No Picture
Levesek

“Hamis” sajtkrémleves

Pici zsiradékon megfuttatok 1 evőkanál lisztet, majd  fokozatosan hozzáöntök 1 liter vizet. Ebbe beleteszek 1 leveskockát /lehet csirke tyúkhús leves kocka is/ és petrezselymet,  ha felforrt belenyomok 1 tömlős sajtkrémet. Kockára vágom a kenyeret és […]

No Picture
Levesek

Borleves

Hozzávalók: -800 ml víz -5-6 db szegfűszeg -2-3 rúd fahéj /ujjnyi hosszú/ -10-15 dkg cukor -1 kicsi citrom /karikává szeletelni/ -5 dl- vagy lehet több fehérbor -5 tojássárgája -rumba áztatott mazsola is mehet bele – […]