Halak

Citromos tilápia szeletek

A hal egy igen egészséges táplálék, és különösen igaz ez a tilápiára, mely egy igazán sovány húsnak számít, de mégis tele van proteinnel, melyre mindenki szervezetének szüksége van. A tilápiát számos módon el lehet készíteni. […]

No Picture
Halak

Marinírozott ponty

Hozzávalók: 1 kg pontyfilé 3 ek liszt 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa olaj, vöröshagyma 2 ek ecet, só, 1 ek cukor, törött bors Elkészítése: A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk, lisztbe, tojásba és […]

No Picture
Levesek

Halgombócleves

Hozzávalók: A leveshez: sárgarépa zellergyökér hagyma 2 ek olaj, só, bors fél liter halfőzőlé fokhagyma, 1 l húsleves alap 30 dkg borsó A gombóchoz: 30 dkg tőkehal filé só, 2 dkg vaj 2 tojás petrezselyem […]

No Picture
Halak

Harcsa roston sütve

Hozzávalók: 4 harcsaszelet 1 evőkanál halfűszerkeverék 10 dkg zsemle morzsa só olaj Recept: A halszeleteket befűszerezem, sóval és a hal fűszerkeverékkel. 1-2 órán át hűtőben pihentetem, hogy átvegye a fűszerek ízét.  A szeleteket morzsába mártom […]

No Picture
Halak

Mandulás pisztráng

Hozzávalók: 1-1,5 kg pisztráng ( kb 4 db) 8 dkg vaj 16 dgk hámozott mandula, só Elkészítése: A halat kívül-belül megsózzuk, esetleg borsozzuk majd mindkét oldalát lassan megsütjük a vajon. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a […]

No Picture
Halak

Gombás ponty tepsiben

Hozzávalók: 60 dkg burgonya 15 dkg margarin 1,5 kg-os ponty törött bors (20 dkg)  vöröshagyma 30 dkg gomba 2 zöldpaprika 4 dl tejföl Elkészítése: A margarinnal kikenjük a tepsit és a felkarikázott krumplival kiteszem egy […]

No Picture
Halak

Süllőfilé rántva

Hozzávalók: 8 db 6dkg-os süllőfilé 12 dkg zsír 2 tojás 12 dkg zsemlemorzsa 6 dkg liszt só A halszeleteket megsózzuk és lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk. Ha ezzel megvagyunk, bő zsírban mindkét oldalán […]

No Picture
Halak

Burgonyás ponty

Hozzávalók: 1 kg ponty 10 dkg vaj 70 dkg burgonya fél citrom só A pontyot előkészítjük, kívül-belül megtisztítjuk, levágjuk a fejét és testét kettéhasítjuk. A halat ujjnyi távolságokra bevagdossuk, majd a vágásokba vajdarabkákat dugdosunk. A […]