Desszertek

Napóleon szelet

A Napóleon szelet klasszikus francia sütemény. Hagyományosan három rétegből tevődik össze, közte vanília krémmel, a tetején csokoládéval. Előkészület: 2 óra Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 6 adaghoz: 2 lap vajas, leveles tészta félbevágva 100 g […]

Desszertek

Sült Brie málnadzsemmel

A Brie igazi francia csemege, amiről Talleyrand is azt mondta egykor, hogy a sajtok királya. Leveles tésztába csomagolva, dzsemmel töltve nemcsak finom, de mutatós előétel is. Javasolható ünnepi alkalmakkor, ha társasági összejövetelre készülve valami ütős […]

Egytálételek

Quiche baconnal és gombával

Quiche, azaz tésztában sült sós sodó baconnal és gombával ízletes, kiadós reggeli vagy ebéd, ritkábban vacsora. A tojásos ételek rajongói hamar megszeretik a francia konyha ékességét, mivel könnyű elkészíteni és igencsak tartalmas étkezést tesz lehetővé. […]

Húsételek

Kacsamell narancsmártással

A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet. Hozzávalók: másfél evőkanál vaj 1 teáskanál balzsamecet 1 teáskanál narancslikőr […]