Vadrizses csirkehúsleves

Ettől a csirke és vadrizs levestől nem is lehet egyszerűbben és kényelmesebben ebédet illetve vacsorát varázsolni az asztalunkra.

Csak bele kell dobálni az összes hozzávalót a lassú főzésre alkalmas edényünkbe, megnyomni a szükséges gombokat a tűzhelyünkön, és már szinte befejezettnek is tekinthetjük a dolgunkat.

Egyszerű, finom és egészséges leves, a család minden tagja számára!

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • ½ kisebb vöröshagyma vagy 1 nagyobb mogyoróhagyma, aprítva
  • 2 aprított sárgarépa
  • 2 aprított zellerszár
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 – ½ teáskanál
  • ½ teáskanál bors
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű
  • ¼ teáskanál szárított zsálya
  • ¼ teáskanál szárított rozmaring
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb babérlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 bögre tyúkhúsleves vagy alaplé
  • ¾ bögre vadrizs és barna rizs keverék

Vadrizses csirkehúsleves recept

Pakoljuk bele az összes hozzávalót egy elég nagy, lassú főzésre alkalmas edénybe, majd rakjuk fel a tűzhelyünkre.

Hagyjuk főni levesünket kb. 4 óra hosszáig, vagy ameddig a csirkemell megfelelően át nem fő. Ugyanezen idő alatt a rizsnek is el kell készülnie.

Amennyiben ez mégsem történne meg, vegyük ki a csirkemellet, tegyük hűtőszekrénybe, majd rakjuk vissza pár percre, ha a rizs is kellően megfőtt.

Végül ha elkészült, szedjük szét a csirkemellet, majd tegyük bele a levesbe.

Ezt követően már tálalhatjuk is.

iowagirleats.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!