Minestrone: téli leves gazdagon

A Minestrone leves receptnek a szépsége abban rejlik, hogy az év bármely szakában elkészíthető, hiszen szinte mindenféle zöldség bele illik, amit a piacon vagy otthon lefagyasztva a hűtőben találunk meg. Lehet benne tészta vagy rizs, ami laktatossá teszi, ezért az olaszok leginkább a téli időszakban készítik el. A Minestrone leves receptje számtalan variációban létezik, hiszen a leves összetétele évszaktól függően változik. Melegebb időszakokban a Minestrone leves receptje könnyed és kevésbé tartalmas, míg télen forró és kiadós lehetőleg több tésztával és zöldséggel elkészítve. A Minestrone leves talán a legelterjedtebb olasz tradicionális levesek közé tartozik, ugyanis amennyire egyszerű az elkészítése, olyan finom is és alapanyagokban gazdag leves. A Minestrone lényegében egy zöldségleves, amely követi az évszakokat, és amelyben mindig megtalálhatók a szárított hüvelyes zöldségek is. A végeredmény pedig egy sűrű, nagyon következetes, különösen ízletes és egészséges leves.

minestrone-leves

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál húslé
  • 250 ml paradicsompüré
  • 3 liter víz
  • 150 g zöldborsó
  • 150 g babkonzerv
  • 200 g káposzta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 közepes zeller gyökér
  • 2 zöld zeller szár
  • 3 db lila hagyma
  • 150 g bacon
  • 100 ml olívaolaj
  • babérlevél
  • bors
  • petrezselyem
  • 50 g tészta

Minestrone leves recept

A bacon szalonnát, a hagymát, a zöld zeller szárakat, a zeller gyökeret, a répát és a paprikát apróra szeleteljük, majd egy nagyobb fazékba kevés olajon 10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot és még hagyjuk párolódni egy percet, amíg a fokhagyma is megpárolódik kicsit. Ezt követően folyamatos kavarás mellett hozzáadunk két evőkanál paradicsompürét, a babérlevelet, majd ráöntjük a húslét és egy percet főzzük.

Ez után ráöntjük a meleg vizet és addig hagyjuk, amíg felforr, majd jöhet hozzá a felszeletelt káposzta, és a zöldborsó. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és végül hozzáadjuk az alaposan leszűrt babkonzervet. 5-10 percig főzzük még és a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.

A levest forrón tálaljuk reszelt parmezánnal a tetején és  külön főtt tésztával.

Forrás: patient.co.uk

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!