Görög rizsleves: Avgolemono lépésről-lépésre képekkel

Értékelje a receptet!

A görög Avgolemono rizsleves egyfajta napcsalogató leves is egyben, hiszen egy komor és hideg napon nem is jöhetne jobban egy forró és vitaminokban gazdag leves.

avgolemono

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • csirke alaplé
  • másfél csésze rizs
  • 4 tojás
  • 4 teáskanál citrom leve
  • 4 bacon szalonna szelet
  • petrezselyem zöld
  • bors

Elkészítés:

1. Először is nagyon alaposan megmossuk az egész csirkét és egy nagyobb fazékba tesszük.

2. Az egész csirkére annyi alaplét öntünk, hogy a csirkét éppen hogy ellepje.

avgolemono1

3. Lassú tűzön, lefedve főzzük körülbelül fél órát.

4. A harminc perc letelte után óvatosan fordítsuk át a csirkét a másik oldalára és ismét 30 percig lassú tűzön főzzük.

5. Levesszük a tűzről és miután kellő képen kihűlt, kézzel leszedjük a húst a csontokról és egy külön tálba apróbb darabokra szedjük szét.

avgolemono2

6. Ezt követően a megmaradt főző lébe beletesszük a rizst és ugyancsak lassú tűzőn főzzük.

7. Amíg a rizs fő, felverjük a tojásokat jó habosra, hozzáadjuk a citromlevet és még alaposabban felverjük.

avgolemono3

8. Amikor megfőtt a rizs, levesszük a levest a tűzről és folyamatos keverés mellet, apránként hozzáadjuk a tojás keveréket.

9. Ez után adjuk hozzá a csirkehúst, sózzuk és brossozzuk.

10. Legvégül a pirított bacon szalonnából és az apróra vágott zöldpetrezselyemből teszünk minden tányér leves tetejére egy keveset.

avgolemono4

Forrás: buzzfeed.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!