Cheddar sajtos brokkoli krémleves cipóban

Ez a sajtos brokkoli leves sűrű, gazdag, krémes, és ami a legfontosabb, sajtos. A kenyértál, vagy a cipó pedig jó ropogós kívülről, és finom puha belülről.

Egyszerű és nagyon finom étel. De persze ez a leves attól olyan csodás, hogy akár a kenyérbe töltés nélkül is fogyasztható. Tehát fogyasszuk akár tányérban, akár cipóban az élvezet garantált.

Hozzávalók:

  • ¼ bögre vaj
  • ½ fej vöröshagyma, feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 3 bögre csirkehúsleves
  • ¼ bögre kukoricakeményítő
  • ¼ kiskanál szerecsendió
  • 2 babérlevél
  • 1 nagyobb sárgarépa, meghámozva és kisebb darabokra vágva
  • 4 bögre brokkoli (kb. 1 fej szétszedve)
  • 225 g reszelt cheddar sajt
  • és bors ízlés szerint
  • Cipó

Cheddar sajtos brokkoli krémleves cipóban recept

Olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne közepes hőmérsékletes a hagymát és a fokhagymát addig, amíg azok meg nem puhulnak.

Lassan adjuk hozzá a csirkelevest, valamint a tejet és a tejszínt. Keverjük el a kukoricakeményítőt egy kis vízzel úgy, hogy ne maradjon benne csomó, majd adjuk hozzá a keverékünkhöz. Adjuk hozzá a babérlevelet és a szerecsendiót is, majd főzzük közepesen alacsony hőfokon, amíg be nem sűrűsödik.

Adjuk hozzá a sárgarépát és a brokkolit, majd főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor vegyük ki a levesünkből a babérleveleket. Adjuk hozzá a sajtot is, és keverjük addig, amíg teljesen szét nem olvad. Fűszerezzük sóval és borssal, majd tálaljuk a sütőben enyhén megpirított cipóban.

www.yammiesnoshery.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!