Albondigas leves mentával

Értékelje a receptet!

Az Albondigas leves hagyományos mexikói étel. Különböző változatai igen népszerűek, nemcsak a latin-amerikai kultúrákban. Ezt a receptet a mentás ízesítés teszi különlegessé, ami a főzés végén kiemeli az erőteljes ízeket. A marhahús nyugodtan helyettesíthető más fajta hússal is; leggyakrabban a pulyka vagy csirke kerül a húsgombócokba.

Előkészület: 15 perc. Főzési idő: 50 perc

Hozzávalók 6-8 főre:

  • Alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy hagyma aprítva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 liter marha- vagy csirkehúsleves, vagy a kettő keveréke
  • ½ csésze paradicsomszósz
  • 25 dkg megtisztított zöldbab 2,5 cm-es darabokra vágva
  • 2 nagy hámozott, szeletelt sárgarépa
  • Húsgombócok
  • 1/3 csésze nyers fehér rizs
  • ½ kg marhahús (vagy pulyka, esetleg csirke)
  • ¼ csésze apróra vágott petrezselyem
  • ¼ csésze apróra vágott menta levél
  • 1 nyers tojás
  • ½ teáskanál
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • csipetnyi cayenne (nem kötelező)
  • Ízesítés
  • ½ csésze fagyasztott vagy friss zöldborsó
  • 1 teáskanál szárított vagy friss oregánó
  • só, bors
  • ½ csésze apróra vágott koriander

 

Az Albondigas leves mentával recept elkészítése:

  1. Hevítsük fel az olajat egy nagyobb fazékban, adjuk hozzá a hagymát, pároljuk 5 percig. Ezt követően tegyük bele a fokhagymát és további 1 percig főzzük. Óvatosan öntsük fel a húslevessel, illetve a paradicsomszósszal, majd együtt felforraljuk. Ha megvan, tegyük bele a sárgarépát és a zöldbabot.
  2. Második lépésként készítsük el a húsgombócokat. Ehhez szükségünk lesz a rizsre, a darált húsra, a petrezselyemre, a mentalevélre, a nyers tojásra, a sóra és a borsra. Finoman formáljunk gombócokat a keverékből.
  3. Egyesével tegyük bele a húsgombócokat a forró levesbe, fedjük le, így főzzük legalább egy félórahosszat. A főzés vége felé adjuk az ételhez a zöldborsót és egy kicsit még hagyjuk rotyogni. Hintsük meg egy csipet oregánóval, cayenne-nel, sóval és borssal, ízlés szerint.
  4. Apróra vágott friss korianderrel díszítsük az elkészült Albondigas levesünket.

Jó étvágyat hozzá!

simplyrecipes.com

 

További receptek