Sajtos krumplipüré

Értékelje a receptet!

Ezt a sajtos krumplipürét lassú főzőben kell elkészíteni, így jóval kevesebb erőfeszítést igényel, viszont ízekkel így is teljesen tele van.

Ha egyszer kipróbálod, az biztos, hogy a továbbiakban mindig így fogod készíteni a krumplipürét.

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg krumpli, megtisztítva és felkockázva
  • 1 bögre alacsony nátriumtartalmú csirkeleves
  • 1 bögre tej (2%-os)
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • ½ bögre tejszín
  • 1 bögre reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál feldarabolt metélőhagyma

Sajtos krumplipüré recept

Vegyük elő a lassú főzőnket, és tegyük bele a felkockázott burgonyát. Adjuk hozzá a csirkelevest, a tejet, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Keverjünk mindent jól össze. Fedjük le a fedelével, és főzzük magas fokozaton 3,5-4 óra hosszáig. A burgonyának olyan puhának kell lennie, hogy a villa könnyedén belemenjen.

Ekkor adjuk hozzá a vajat a burgonyához, és pürésítsük egy burgonyatörő segítségével. Ha alternatívát szeretnénk, akkor használhatunk mixert is, hogy teljesen sima keveréket kapjunk. A választott módszer attól kell, függjön, hogy milyen állagú krumplipürét szeretnénk kapni.

Keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán sajtot is. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük további sóval és borssal, ha szükségesnek ítéljük meg.

Díszítsük metélőhagymával, és tálaljuk még melegen.

www.jocooks.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!