Kókusztej készítés házilag 8 lépésben

A kókusztejet a reszelt kókuszból állítják elő. Sokan azt hiszik, de nem az a folyadék, amit megtalálhatunk a kókusz belsejében. A kókusztej nagyon népszerű a világ minden táján, de legfőképpen a Thai konyhában használják a legtöbbet. Tehéntej állaga van és íze kissé édes a kókusztejnek, de ha megfelelően van elkészítve, egyáltalán nem veszi át a kókusz jellegzetes ízét, csak egy leheletnyit érezhetjük rajta.

Kókusztej

A kókusztejet magában is meglehet, inni vagy fel lehet használni a normál tej helyettesítőjeként is. Most, hogy meg tudta mi is a kókusztej és mire lehet használni, térjünk rá a kókusztej elkészítéséhez szükséges hozzávalókra:

  •          200 g szárított cukormentes reszelt kókusz
  •        1250 ml víz

A kókusztej elkészítése házilag

Lépések:

  • tegyen 500 ml vizet a tűzhelyre főni egy fazékba.
  • mérje le a kókuszreszeléket és tegye egy üvegtálba.
  • amikor a víz meleg (kicsivel mielőtt a forrásponthoz érne), vegye le a tűzhelyről és öntse rá a kókuszreszelékre, majd hagyja állni 10-15 percig.
  • tegye fel a tűzhelyre főni a megmaradt 750 ml vizet.
  • a harmadik lépésben összeállított keveréket tiszta géz vagy tüll segítségével szűrjük le, majd jól nyomkodjuk ki a kókuszreszelékben bennmaradt folyadékot. Az így kapott folyadékot tegyük félre.
  • az immár kifacsart kókuszreszeléket tegye a 750 ml meleg vízbe és ismét hagyja állni 15 percig.
  • járjon el az 5. lépésben leírtak szerint.
  • az így megkapott két tej szerű folyadékot keverje össze és készen is van az 1 liter kókusztej.

Kókusztej házilag!

Egyszerű és gyors!

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!