Szuper könnyű ananászos-csirkés kebab

Aki szereti a csirkét, nem kérdés, méltányolni fogja a kebab ananászos változatát. Kellően pikáns és rendkívül ízletes. Nyársra húzva látványnak is fantasztikus, hát még az íze!

Szuper könnyű elkészíteni, ráadásul csupa egészséges élelmiszerekből áll. Kicsit furcsa recept a szokatlan kebab hozzávaló miatt, de isteni íze van!

Előkészület: 15 perc – Főzési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 zöldpaprika nagyobb darabokra vágva
  • fél hagyma ujjnyira szeletelve
  • ¼ kg bőr nélküli, kicsontozott csirkemell kockázva
  • 15 dkg ananász lecsepegtetve
  • ¼ csésze barbeceau szósz, ízlés szerint használva
  • 6 kisebb nyárs

A szuper könnyű ananászos-csirkés kebab elkészítése:

Melegítsük elő a szabadtéri grillt. Állítsuk a hőfokot közepesre és olajozzuk be a sütőrácsot. A nyársra tűzzük fel a paprikát, a hagymát és az ananászt.

Ismételjük a műveletet egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az előkészített kebabot alaposan kenjük meg Barbeceau szósszal.

Az előmelegített grillen rózsaszínűre pirítjuk, óvatosan, 7-10 percenként forgatva, hogy minden oldala jól átsüljön. Ha kész, azonnal fogyasztható.

Ajánlott hozzá tavaszi vagy nyári saláta, idényzöldségekből készítve. Jó étvágyat kívánunk az ínyenc falatokhoz!

allrecipes.com

További receptek